Sushi som take-away

Take-away är en väldigt vanlig måltidslösning i dag. Det möjliggör för kunden att kunna äta sin mat när och var man vill. Man kan bara beställa maten och sedan betala och hämta den. Men vad bör man tänka på som restaurang?

Servera kunden rätt mat

En av de allra viktigaste sakerna att se till är att man serverar kunden rätt mat. Om en kund beställt vegans sushi ska det inte vara fisk på den. Det kan också vara så att en kund är allergisk mot vissa ämnen och därför beställer en viss sorts sushi. Kunden kan bli allvarligt sjuk om beställningen inte stämmer.

Sushi i drive thru

Det går också utmärkt att servera sushi i en drive thru. Där kör kunden in i bilen, beställer sin mat och sedan kör fram till en lucka för att betala. Efter att betalningen är gjord kör kunden fram till nästa lucka för att hämta sin mat. Det här ett snabbt sätt att beställa och hämta mat på.

Hur ska sushin packeteras?

Vid take-away passar det inte att lägga upp maten på en tallrik och räcka över den till kunden. Sushi kan inte heller läggas löst i en plastpåse. Det finns dock mindre plastlådor som är indelade i olika fack. De passar utmärkt att lägga sushibitarna i. De här lådorna har också lock vilket möjliggör en hygienisk servering av maten.

Servering av tillbehören

Till sushi har man en del tillbehör. Ofta är det soja och wasabi. Sojan kan placeras i en liten rund plastburk med lock för att kunden själv ska få välja om denne vill doppa sina bitar eller inte. Wasabi finns i små portionsförpackningar, eller så kan den placeras lite vid sidan av. Pinnar att äta med finns i engångsvariant och det kan också vara bra att erbjuda plastbestick om kunden frågar om det.