Viktigt att ha koll på vid sushi catering

Om man ska erbjuda catering för sushi kan det vara bra att ha lite koll på vad man bör tänka på. Det är inte bara att kasta ihop maten för att sedan köra ut den i vilken bil som helst.

Rätt temperatur

Sushi är känslig mat och den ska ätas kall. Under utkörningen är det alltså viktigt att man ser till att maten håller sig kyld. Är det bara en kort sträcka maten ska kan man i de flesta fall hålla den kall i en kylväska. Ska maten transporteras längre kan ett kylfordon vara ett bättre val.

Noggrann leverans

Vid catering är det viktigt att man verkligen levererar det kunden har beställt. Finns det en beställning för 20 personer måste maten verkligen räcka till så många personer. Det är också viktigt att maten levereras till rätt plats vid rätt tid. Anordnar man en större fest eller annan tillställning vill man inte att gästerna ska stå och vänta på att maten ska komma fram. Att vara noggrann vid leveransen är alltså väldigt viktigt. Är det så att kunden ska hämta maten måste man se till att den är färdig vid den tid som lovats.

Ingen rökning vid matleveransen

Håller man på med catering och mat ska levereras måste också personalen som hanterar leveransen vara ordningsam. Personalen ska till exempel inte sitta och röka i bilen där maten transporteras, det ger inget seriöst intryck.

Tänk på hygienen

Vid catering är hygienen otroligt viktig. Maten ska paketeras på ett hygieniskt sätt och förpackningen bör vara tätslutande. Bilen maten transporteras i ska också vara ren och fräsch. Det kan vara klokt att ha en bil som bara används vid utkörning av mat. Att köra catering i privatbilar rekommenderas inte sett till livsmedelshygien. Även om maten ska hämtas på restaurangen är det viktigt att hygienen är helt på topp.