Catering med sushi

Catering är väldigt vanligt i Sverige. Det används ofta vid fester, konferenser eller andra större tillställningar där det beräknas bli ganska många besökare. Inom catering brukar man beställa ganska mycket mat. Är det tal om sushi vill man ofta ha flera olika sorters bitar snarare än flera måltider. Men vad bör man tänka på när man ska erbjuda catering med sushi?

Vilka sushirätter ska erbjudas i catering?

Det kan vara klokt att sätta samman några olika cateringmenyer i olika storlekar. Då kan kunden se vilken meny som passar bäst för det aktuella tillfället. Det kan också vara bra att kunna erbjuda en eller annan vegetarisk meny för catering.

Det är också bra att ta ett beslut på om kunderna ska kunna välja till andra rätter till sin catering eller om det bara ska vara vissa saker som finns med. Det kan underlätta för köket om det bara är förbestämda cateringmenyer som gäller.

Priser för catering

När det gäller catering måste man också se över prissättningen. Att beställa större mängder mat blir självklart dyrare än att bara beställa några bitar sushi och med tanke på att det ligger en hel del arbete bakom maten blir priset också högre. Man kan dock inte vara hur dyr som helst utan då finns det en stor risk att kunden istället väljer en annan restaurang.

Utkörning eller hämtning?

Det kan också vara klokt att fundera på om maten som beställs för catering ska levereras till kunden, eller om denne ska få hämta maten på restaurangen. Ska maten köras ut kan man med gott samvete lägga på en viss utkörningsavgift. Det är också smart att fundera över om man bara ska ta på sig att leverera sushin inom en viss radie. Det kan annars finnas en stor risk för att man går back på leveransen. Undantaget kan vara vid riktigt stora beställningar.