Sushileveranser till företag

Inom många yrkesområden är det populärt att beställa mat som levereras till arbetsplatsen. Det kan vara så att man av någon anledning inte kan eller vill lämna arbetsplatsen. Då kan det vara smidigt att få maten levererad direkt.

Gratis leveranser vid stora beställningar

Ibland kan det vara så att en stor mängd personer beställer mat från en och samma arbetsplats. Det kan handla om ett kärnkraftverk, om ett kontor eller om något helt annat. Då kan det vara klokt om man som restauranginnehavare faktiskt bjuder på leveransen. Det är en sådan sak som företagare ofta kommer ihåg. Är det bara en anställd som beställt ett par bitar sushi blir det i regel inte lönsamt att bjuda på leveranser.

Företagsrabatter

När man driver en restaurang kan det vara klokt att ge företag i närheten lite rabatt på lunchmenyer. Då är chansen stor att de väljer just den restaurangen att äta lunch på. Rabatten behöver inte vara stor men just det att man får en rabatt kan leda till att man känner sig lite extra välkommen på just den restaurangen. Det gäller bara att komma ihåg att rabatten också gälla på beställningar som levereras till företaget.

Tänk på allergier och andra kosthållningar

Om ett företag beställer mat som ska levereras till arbetsplatsen och de skriver extra tydligt att det finns allergier eller anställda som är veganer bör man ta lite hänsyn till det. I restaurangen kan man då använda olika redskap till de olika sushibitarna och de kan också packas i olika lådor som märks upp tydligt.

Leverans till företagsadresser

Ibland är det inte helt lätt att leverera till en företagsadress. Företagen kan ligga en bit bort från restaurangen och transporten kan ta tid. Det finns också en viss risk för att företaget har vissa avspärrningar som leveransen ska ta sig igenom. Man bör därför meddela företaget som beställer maten om att leveransen kan ta lite extra tid.